Baggrund
Holdet er bredt sammensat af en deltagergruppe med meget forskellige løbeambitioner. Udgangspunktet er imidlertid, at der skal være plads til alle, og alle skal kunne få noget positivt ud af træningen. Der er da også et godt kammeratskab og et hyggeligt socialt liv imellem deltagerne – og der er altid plads til en ny løber.

Udgangspunkt
Der løbes distancer på minimum 5-6 km i stabilt tempo og de hurtige løbere ”henter” de langsomme løbere, for at sikre, at gruppen “holder sammen” under træning, så der ikke løbes enkeltvis eller parvist. Samtidig skal det medvirke til at sikre, at alle kommer med hjem igen og alle kan følge med holdet. Den alm. løbetræning er et åbent hold og alle, uanset baggrund, er velkomne til at deltage.

Målsætning
Ud over motionen og vedligeholdelse af form træner vi normalt målrettet med henblik på at deltage i bestemte løb (med distancer på 5 – 10 km eller længere, fx. Eremitageløbet, halvmaraton). Langsigtede og delmål fastlægges i fællesskab hen ad vejen.

Træningstider 
Tidspunkt for træning findes under træningstider. Der er start og slut fra Viby Idrætscenter. Om vinteren løbes der på byens oplyste stier og på søndage og om sommeren løbes der mest udenfor byen.

Træningsprogram
Træningen er fleksibelt sammensat, så også de der ikke vil løbe så langt, kan være med. Selv om man ikke har planer om at deltage i større løbearrangementer, kan man sagtens deltage i træningen. 

Programmet bygger på variation. Der vil være interval-, bakke- og tempotræning primært om tirsdagen. Torsdagen vil i starten bestå af fælles træning med løb i eget tempo. Herudover vil der blive vekslet mellem korte restitution/hyggeture. Om søndagen vil der være varighedsløb med rolige distanceture, og ruten planlægges, så de løbere der ikke ønsker det lange løb, kan løbe hjem efter 5 km. Træningen vil blive tilrettelagt så skånsomt som muligt og absolut med plads til hygge, men trænerens valgsprog er nu engang …. ”No pain – no gain”.