Som begynder skal du blot møde op til én af vores træninger, du vil så løbende modtage vejledning i hvordan du tilrettelægger din træning. Du kan ikke være i for dårlig form til begyndertræningen. Vi tager udgangspunkt i at give nye løbere succesoplev­elser, så du finder glæden ved at gå, løbe og bevæge dig.

Tidspunkt og instruktører 
Instruktionen og træningen varetages af erfarne løbere og DGI-uddannede løbetrænere. Tidspunkt for træning findes under træningstider.

Mål
Målet for begyndertræningen i løb er at nå op på, at kunne løbe 20 minutter. Du vil opdage, at det er meget inspirerende at løbe sammen med andre, og begynderholdet lægger stille, roligt og nænsomt ud. Det drejer sig ikke om konkurrence og toppræstationer, men derimod går det ud på, at du stille og roligt forbedre din kondition og dit velvære. Det sker ved, at man veksler mellem gang og løb – i starten i ganske korte perioder. I løbet af begynderperioden vil der blive en gradvis optrapning af løb og en tilsvarende nedtrapning af gang, således at du til sidst vil være i stand til at løbe i 20 minutter. Trænerne sørger for, at alle er med – både de hurtige og de langsomme løbere. Deltagerne overgår i grupper til den øvrige klubtræning, når det er muligt, hvor man forsætter med træningen.

Fordele
Måske føler du, efter at have læst ovenstående, at en begyndertræning er en for stor mundfuld for dig, men husk at optræningen sker over en rimelig lang periode, og hvis du følger træningen og din helbredstilstand er normal god, så skulle de fleste uden større besvær kunne nå målet. Og hvad er så fordelene? Du får en bedre kontrol over vægt, øget muskelstyrke og udholdenhed, mere energi, større arbejdsevne og mange andre positive følgevirkninger, så tag en ven med og lad os mødes i Viby Løbeklub.